• Vaccinul dezvoltat dezvoltat de Sanofi și GSK are o eficacitate de aproape 100% după a doua doză la toate grupele de vârstă, arată primele teste clinice
  • Vaccinul dezvoltat de Sanofi ar putea fi aprobat până la finalul anului
  • Vaccinul funcţionează pe bază de proteină recombinată adjuvantă

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Sanofi și GSK prezintă rezultate bune în primele etape ale testelor clinice, ceea ce le va permite să treacă la testele clinice de fază avansată. Are o eficacitate de aproape 100% după a doua doză, la toate grupele de vârstă.

Să ne așteptăm în curând la un al cincilea vaccin anti-COVID?

Rezultatele interimare ale fazei a II-a au arătat apariții de anticorpi de 95% – 100% după a doua doză la toate grupele de vârstă, adică 18 – 95 de ani, la toate dozele, cu o toleranță acceptabilă și fără probleme de siguranță, a transmis Sanofi. Faza a III-a va începe în următoarele săptămâni și va implica peste 35.000 de persoane, cu speranța că vaccinul va fi aprobat până în trimestrul patru.

Așadar, s-ar putea ca la finalul anului să avem un nou vaccin anti-COVID. Întârzierea vine după ce, anul trecut, un studiu pe om a condus la un răspuns imunitar insuficient. Până acum, Sanofi a încheiat acorduri de achiziție cu SUA, Uniunea Europeană, Canada și Marea Britanie, dar și cu programul COVAX al Organizației Mondiale a Sănătății.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ce tehnologie folosesc cei de la Sanofi pentru dezvoltarea vaccinului?

Vaccinul funcţionează pe bază de proteină recombinată adjuvantă, adică o tehnologie folosită de mult timp în lupta împotriva gripei. Vaccinul este termostabil, adică un vaccin mai practic, şi nu este nevoie de condiții speciale de depozitare.

Sanofi dezvoltă, de asemenea, un al doilea vaccin împreună cu societatea americană Translate Bio, care are la bază tehnologia mai recentă a ARN-ului mesager, folosită în vaccinurile Pfizer-BIoNTech şi Moderna.