Amenda pe care o primesc italienii care sunt prinși fără masca de protecție

Sursa Foto: Profimedia
  • Amenzi de 1.000 de euro pentru lipsa măştii în sudul Italiei.
  • Sâmbătă s-au dat primele amenzi de 1.000 de euro proprietarilor a trei afaceri din Salerno.
  • În ultimele 24 de ore, în Italia, au fost raportate 275 de cazuri noi şi 5 decese.

Italienii din Napoli care se plimbă prin spațiile închise fără mască de protecție riscă amenzi de 1.000 de euro. Locurile vizate sunt mall-urile, barurile, magazinele și transportul în comun, relatează AFP.

Pentru a-i face pe cetăţeni să respecte gesturile de protecţie şi a-i disciplina, preşedintele regiunii Campania, unde este oraşul Napoli, a înăsprit amenzile la finalul săptămânii trecute.

Sâmbătă s-au dat primele amenzi de 1.000 de euro proprietarilor a trei afaceri din Salerno, printre care un bar şi un coafor, unde poliţia a constatat că nu a fost respectată obligativitatea purtării măştii.

„Dacă concetăţenii noştri se comportă ca şi când problema ar fi rezolvată, înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la o stare de urgenţă „, a avertizat Vincenzo de Luca, guvernatorul Campaniei.

Noul regulament impus de autorităţi prevede amenzi de 1.000 de euro pentru oricine nu poartă mască într-un spaţiu închis, fie în clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, cât şi în transportul public (autobuz, trenuri, metrou).

Potrivit ordonanţei, „operatorii de transport trebuie să refuze accesul pasagerilor care nu poartă măşti”.

Prima ţară afectată în Europa, Italia a plătit un preţ greu pentru epidemie, cu peste 35.000 de morţi şi peste 242.000 de persoane infectate. În această perioadă, boala pare să fie ţinută sub control, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 275 de cazuri noi şi 5 decese.