America ajută România în lupta cu pandemia. A donat un echipament pentru intervenții SMURD

America ajută România în lupta cu pandemia. A donat un echipament pentru intervenții SMURD Mediafax Foto
  • SUA au donat României un echipament pentru intervenții SMURD în lupta cu pandemia COVID -19.
  • Cu ajutorul echipamentului medicii pot acorda asistență calificată și pot transportă pacienți infectați cu COVID către unitățile medicale.

Ceremonia a avut loc joi, iar echipamentul a fost dat de reprezentanții Ambasadei SUA oficialilor români de la MAI și IGSU.

Noul echipament va facilita intervențiile și misiunile la care vor participa angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Grație eforturilor depuse de Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA, serviciul SMURD din Republica Moldova beneficiază de un lot de echipament performant, care va fi utilizat de medicii și paramedicii care acordă asistență calificată, dar și transportă pacienți infectați cu COVID către unitățile medicale. Potrivit IGSU lotul donat de SUA conține ventilatoare de urgență, saltele de imobilizare, sisteme de izolare și transport a persoanelor infectate, rezervoare medicale de oxigen, termometre digitale și alte produse necesare în valoare de 62 de mii dolari americani”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!