O asistentă medicală, María Irene Ramirez, a devenit prima persoană din America Latină care s-a vaccinat joi, după ce Mexicul a primit o primă livrare de 3.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, anunţă BBC.

Ţara are una dintre cele mai ridicate pandemii din lume, în spatele doar SUA, Brazilia şi India.

La scurt timp şi Chile şi Costa Rica au început să administreze vaccinul.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Argentina intenţionează, de asemenea, să înceapă vaccinările în următoarele zile, dar a ales vaccinul Sputnik V produs în Rusia pentru faza iniţială, cu 300.000 de doze care au sosit la Buenos Aires joi dimineaţă.

Brazilia, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din regiune, nu va începe până la jumătatea lunii februarie, în ciuda creşterii recente a numărului de cazuri.

Preşedintele Jair Bolsonaro spune că nu intenţionează să se vaccineze. El crede că a dezvoltat imunitate împotriva coronavirusului, deoarece a fost pozitiv la începutul acestui an.

În Mexic, María Irene Ramirez, în vârstă de 59 de ani, şefa secţiei de terapie intensivă a spitalului Ruben Leñero din Mexico City, care a fost prima care s-a oferit voluntar pentru a fi vaccinată.

Mexicul a înregistrat până acum peste 1,3 milioane de infecţii, cu cel puţin 120.000 de decese legate de Covid, potrivit universităţii Johns Hopkins.

Chile a avut aproape 600.000 de cazuri confirmate şi peste 16.300 de decese, Costa Rica – aproape 163.000 de cazuri şi peste 2.000 de decese, iar Argentina – aproape 1,6 milioane de cazuri şi peste 42.300 de decese.