• Un bărbat de 25 de ani, din America, s-a îmbolnăvit cu COVID-19 de două ori în aproximativ două luni.
  • A doua infectare a fost mai gravă decât prima – organismul nu îi era oxigenat suficient.
  • Un medic de la Universitatea din Nevada spune că pacienții vindecați de COVID-19 trebuie să se protejeze în continuare.

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, din America, s-a îmbolnăvit cu coronavirus de două ori în aproximativ două luni, relatează BBC.

A doua oară s-a simțit mult mai rău decât la prima infectare. Americanul a fost internat pentru că nu putea respira foarte bine.

Pe 25 martie a avut primele simptome de coronavirus: dureri în gât, tuse, dureri de cap grețuri și diaree.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Pe 18 aprilie a făcut testul COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. Pe 27 aprilie era complet vindecat, iar simptomele inițiale au dispărut.

S-a testat din nou, de două ori, pe 9 și pe 26 mai: ambele teste au fost negative.

A doua infectare cu coronavirus, mult mai gravă decât prima

Totuși, bărbatul din America s-a reinfectat cu COVID-19. Pe 28 mai a început să aibă din nou simptome, doar că de data aceasta starea lui de sănătate s-a înrăutățit.

A avut febră, dureri de cap și amețeală. Tusea, greața și diareea au revenit.

Pe 5 iunie s-a testat din nou pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. La a doua infectare, americanul de 25 de ani prezenta semne de hipoxie: nu avea suficient oxigen în organism. Prin urmare, acesta a fost internat.

Bărbatul s-a vindecat și a doua oară, iar acum se simte bine. Nu suferea de alte afecțiuni atunci când s-a infectat cu COVID-19.

Pacienții vindecați de coronavirus trebuie să se protejeze în continuare

Mark Pandori, profesor la Universitatea din Nevada, a spus că „Cercetările noastre ne-au atras atenția că dacă o persoană se infectează o dată cu COVID-19, asta nu înseamnă că a scăpat. Se poate reinfecta”.

Medicul mai spune că și pacienții care s-au vindecat de coronavirus ar trebui să respecte, în continuare, măsurile de siguranță.