• O analiză New York Times arată că numărul copiilor spitalizați cu COVID-19, în Statele Unite ale Americii, se dublează săptămânal.
  • În perioada 22 iulie – 29 iulie, SUA a avut aproximativ 72 de mii de cazuri de coronavirus în rândul copiilor.
  • În săptămâna 31 iulie – 6 august, au fost spitalizați, în medie pe zi, 216 copii infectați cu SARS-CoV-2.
  • Conform analizei, la începutul lunii august 2021, numărul spitalizărilor copiilor a atins vârful din ianuarie 2021 – 217 spitalizări pediatrice.
  • Medicii din secțiile ATI spun că varianta Delta ar afecta copiii mai mult decât celelalte variante de coronavirus.
  • Simptomele pe care le prezintă majoritatea copiilor sunt: secreții nazale, tuse și febră ușoară.
  • Oamenii de știință afirmă că nu există suficiente dovezi pentru a susține afirmațiile medicilor.

New York Times a realizat o analiză în rândul copiilor spitalizați cu COVID-19 în Statele Unite ale Americii, iar în urma analizei au constatat că numărul acestora s-a dublat săptămânal.

Conform analizei, la începutul lunii august 2021, numărul spitalizărilor copiilor a atins vârful din ianuarie 2021.

New York Times arată că în perioada 22 iulie – 29 iulie, SUA a avut aproximativ 72 de mii de cazuri de coronavirus în rândul copiilor. Ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât în săptămâna precedentă.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

În săptămâna 31 iulie – 6 august, au fost spitalizați, în medie pe zi, 216 copii infectați cu SARS-CoV-2. Media zilnică a lunii ianuarie 2021 a fost de 217 spitalizări pediatrice.

Unii medici din secțiile de terapie intensivă din SUA spun că varianta Delta ar afecta mai mult copiii decât variantele anterioare de coronavirus, însă afirmația nu are la bază argumente solide. Medicii au constatat acest lucru pentru că văd mai mulți copii care se îmbolnăvesc acum decât la începutul pandemiei.

Oamenii de știință spun că nu există încă suficiente dovezi pentru a spune clar că varianta Delta este provoacă forme ale bolii mai severe în cazul copiilor. Simptomele pe care le prezintă majoritatea copiilor sunt: secreții nazale, tuse și febră ușoară.

Singurul lucru care este clar în această etapă a pandemiei este că varianta Delta este mult mai contagioasă, iar mulți dintre copii nu sunt vaccinați.

Datele centralizate de New York Times arată că în Statele Unite ale Americii aproximativ 1% dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 ajung la spital, mortalitatea fiind de 0.01% – adică un copil din 10.000 infectați.