• Este anchetă epidemiologică la Spitalul Elias din Capitală
  • 3 medici rezidenţi de pe Secţia de Obstetrică Ginecologie au Covid-19
  • Medicul Silvius Negoiţă spune că nu se pune problema închiderii secţiei de OG

Este anchetă epidemiologică la Spitalul Elias din Capitală după ce mai multe cadre medicale s-au infectat cu virusul SARS Cov 2. Medicul Silvius Negoiţă spune că, cel puţin deocamdată, nu se pune problema închiderii vreunei secţii din spital şi că medicii s-au infectat probabil în afara spitalului.

În funcţie de rezultatele anchetei, epidemiologul spitalului va decide dacă este cazul ca anumite cadre medicale să intre în izolare. Specialistul spune că aceste cazuri de infectare au fost raportate la timp către Direcţia de Sănătate Publică.

„În clinica de obstetrică – ginecologie a spitalului Elias au fost confirmate dou infecţii SARS Cov 2, dar independente una de cealaltă, prin testări efectuate la cerere de către dânşii, în laboratoare din afara spitalului

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Au fost efectuate testări multiple, ocazie cu care a mai fost diagnosticat încă un caz asimptomatic de infecţie cu SARS Cov 2″, a declratat Dr. Silvius Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală.

„Unitatea modulară poate găzdui 34 de pacienţi dintre care 12 forme severe şi 14 forme medii, cele două sectoare au lucrat la capacitate maximă de la deschiderea unităţii”, a mai spus medicul.