Anchetă la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Cum s-au infectat 10 cadre medicale cu Sars-Cov-2

Anchetă la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Cum s-au infectat 10 cadre medicale cu Sars-Cov-2 Sursă foto: Mediafaxfoto/ AP
  • Persoanalul medical de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a fost testat după ce o asistentă a fost confirmată pozitiv 
  • Asistenta medicală depistată cu noul coronavirus revenise la spital după o pauză de două săptămâni 
  • Directorul susţine că ar fi vorba despre infectare comunitară

O anchetă epidemiologică este în desfăşurare la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, cea mai mare unitate de acest fel din zona Moldovei.  

„Este vorba de 10 cadre medicale, majoritate sunt asistenţi medicali care au fost testaţi şi au ieşit pozitivi.”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.  

Personalul unităţii medicale lucrează în ture de două săptămâni, iar cei care revin la serviciu sunt testaţi. Astfel, una dintre asistente a fost confirmată cu infecţia cu noul coronavirus.  

Personalul medical s-a infectat din exterior, în sectorul non-covid

” La o testare o asistentă medicală a ieşit pozitiv, drept urmare am testat tot personalul medical care a lucrat în perioada respectivă şi au rezultat încă 9 cadre medicale infectate.

Totul s-a întâmplat în sectorul non covid, iar din o analiză preliminară a anchetei epidemiologice rezultă că personalul medical s-a infectat din exterior.

Pare să fie o transmisie comunitară, venită din exteriorul spitalului”, a mai precizat Lucian Eva.  Şi pacienţii au fost testaţi, iar rezultatele urmează să ajungă în câteva zile.