• Ivermectina este un medicament de care se ştie clar că se poate folosi la animale.
  • Medicii spun că se poate folosi pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.
  • Dr. Alexie: Românii ar trebui să copieze. Şi noi copiem ce e bun în România.

Auzi din ce în ce mai des, în ultima vreme, despre Ivermectina, un medicament care se folosește în special la tratarea animalelor și despre care se spune că ar ajuta la tratarea coronavirusului. Însă uite ce spune Ministerul Sănătății.

Secretarul de stat Andreea Moldovan te avertizează că medicamentul nu a fost încă testat și este riscant să îl folosești dacă te-ai infectat cu Sars-cov-2.

“Ca utilizare umană se recomandă mai ales sub forma unor creme, în tratamentul acneei rozacee, de exemplu. Studiile pe care se bazează utilizarea ivermectinei sunt deocamdată inconsistente, pot să spun, din punct de vedere ştiinţific. Şi considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate şi considerate sigure şi eficiente în tratamentul COVID”, spune Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătătții.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE


Pe de altă parte, medicul român Ion Alexie, stabilit în Las Vegas, spune că folosește deja medicamentul pe oameni.

Ion Alexie, medic Las Vegas: „De pe 15 ianuarie folosesc pentru toţi pacienţii mei cu Covid în spital Ivermectina. Nu ştiu ce s-a hotărât în România, dar se pare că se iau nişte hotărâri. Eu invit pe toată lumea să vină în America şi să vadă ce facem noi. Noi ştim ce fac şi ei în România. Părerea mea e că că aşa de mulţi oameni sunt în America şi mulţi mai mulţi doctori decât în România şi dacă noi folosim, ar trebui românii să copieze. Şi noi copiem ce e bun în România, dar cred că la cazul Ivermectinez să copieze ce spune şi doctorul francez sau avocat de care aţi vorbit şi să vadă ce spun şi englezii şi să mai înveţe şi ei puţin pentru că nu dirijează ei medicina din România. Ca să fim clari.”


Ivermectina a primit undă verde în Slovacia și Macedonia. Autoritățile din aceste țări au anunțat că medicamentul s-a dovedit eficient în tratamentul bolnavilor de coronavirus.