• Cel mai mic stat din lume îşi vrea lucrătorii vaccinaţi
  • Un decret îi informează pe angajaţi că riscă să rămână şomeri dacă nu se vaccinează
  • Papa Francisc încurajază vaccinarea pentru a stopa răspândirea coronavirusului
  •  În Vatican au fost înregistrate mai puţin de 30 de cazuri de coronavirus

Dacă nu te vaccinezi, nu mai ai unde să lucrezi. Vaticanul şi-a anunţat lucrătorii că ar putea risca să-şi piardă locul de muncă dacă refuză vaccinarea anti-covid fără motive legitime de sănătate. Informaţia e trecută într-un decret al cardinalului Giuseppe Bertello, guvernatorul oraşului Vatican.  

Guvernatorul spune că vaccinul este o alegere responsabilă din cauza riscului de a le face rău celor din jur. Decretul său are şapte pagini şi spune că cei care refuză să se vaccineze fără un motiv justificat ar fi supuşi unei dispoziţii dintr-o lege din 2011 privind drepturile şi obligaţiile angajailor.

Legea respectivă spune că angajaţii care refuză „măsurile preventive” ar putea fi supuşi „unor grade diferite de consecinţe care ar putea duce la concediere”.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Oraşul Vatican  este cel mai mic stat din lume cu o suprafaţă de 108 hectare. Are câteva mii de angajaţi, dintre care majoritatea locuiesc în Italia. Programul de vaccinare a început luna trecută, iar Papa Francisc a fost printre primii oameni vaccinaţi.

Papa Francisc este un mare susţinător al vaccinurilor pentru a stopa răspândirea coronavirusului. În Vatican au fost înregistrate mai puţin de 30 de cazuri de coronavirus, majoritatea în rândul Gărzii elveţiene, care locuieşte într-o baracă comunală.