Angela Merkel cere eforturi pentru îmbunătățirea vaccinării în Germania: „Situația este dramatică”

Angela Merkel solicită îmbunătățirea strategiei de vaccinare Sursa: Hepta
  • Situaţia coronavirusului din Germania este dramatică, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel.
  • Aceasta a cerut un efort pentru a distribui mai rapid vaccinurile de rapel şi a făcut apel la cei sceptici faţă de vaccinare să se răzgândească.

Germania a raportat miercuri 52.826 de noi infecţii – un salt de o treime faţă de săptămâna trecută şi un alt record zilnic, în timp ce 294 de persoane au murit, ducând totalul la 98.274, conform Reuters.

„Nu este prea târziu pentru a opta pentru o primă doză de vaccin”, a declarat Merkel, la un congres al primarilor de oraşe germane: „oricine se vaccinează se protejează pe sine şi pe ceilalţi. Şi dacă se vaccinează suficient de mulţi oameni, este calea de ieşire din pandemie”.

Doar 68% dintre locuitorii celei mai populate ţări europene sunt complet vaccinaţi – mai puţin decât media din Europa de Vest.

Merkel, care guvernează în calitate de interimar în timpul negocierilor pentru formarea unui guvern de coaliţie după alegerile din septembrie, a declarat că este nevoie de un efort naţional pentru a începe distribuirea în masă a vaccinurilor de rapel.

De asemenea, ea a făcut apel la liderii federali şi regionali care se întâlnesc joi pentru a introduce o măsură care să ducă la restricţii mai stricte în funcţie de numărul de persoane infectate care ajung la spital într-o săptămână.

Germania are suficiente doze pentru o campanie de rapel, a declarat ministrul sănătăţii Jens Spahn.

Cei care negociază pentru a forma următorul guvern doresc să oblige persoanele care folosesc transportul public sau care merg la serviciu să prezinte un test COVID-19 negativ, o dovadă de vindecare sau de vaccinare.