• Situaţia coronavirusului din Germania este dramatică, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel.
  • Aceasta a cerut un efort pentru a distribui mai rapid vaccinurile de rapel şi a făcut apel la cei sceptici faţă de vaccinare să se răzgândească.

Germania a raportat miercuri 52.826 de noi infecţii – un salt de o treime faţă de săptămâna trecută şi un alt record zilnic, în timp ce 294 de persoane au murit, ducând totalul la 98.274, conform Reuters.

„Nu este prea târziu pentru a opta pentru o primă doză de vaccin”, a declarat Merkel, la un congres al primarilor de oraşe germane: „oricine se vaccinează se protejează pe sine şi pe ceilalţi. Şi dacă se vaccinează suficient de mulţi oameni, este calea de ieşire din pandemie”.

Doar 68% dintre locuitorii celei mai populate ţări europene sunt complet vaccinaţi – mai puţin decât media din Europa de Vest.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Merkel, care guvernează în calitate de interimar în timpul negocierilor pentru formarea unui guvern de coaliţie după alegerile din septembrie, a declarat că este nevoie de un efort naţional pentru a începe distribuirea în masă a vaccinurilor de rapel.

De asemenea, ea a făcut apel la liderii federali şi regionali care se întâlnesc joi pentru a introduce o măsură care să ducă la restricţii mai stricte în funcţie de numărul de persoane infectate care ajung la spital într-o săptămână.

Germania are suficiente doze pentru o campanie de rapel, a declarat ministrul sănătăţii Jens Spahn.

Cei care negociază pentru a forma următorul guvern doresc să oblige persoanele care folosesc transportul public sau care merg la serviciu să prezinte un test COVID-19 negativ, o dovadă de vindecare sau de vaccinare.