• Guvernul își propune să vaccineze 15 milioane de oameni în Marea Britanie
  • Până acum, aproximativ două milioane de persoane din Marea Britanie au fost vaccinate
  • Zilnic sunt vaccinați 200.000 de oameni, în Anglia

Mii de oameni vor fi vaccinați anti-Covid-19, săptămâna aceasta, odată cu deschiderea a șapte centre de imunizare în masă, în toată Anglia, scrie BBC.

Serviciul Național de Sănătate din Anglia (NHS) a anunțat că alte câteva sute de centre intra-spitalicești se vor deschide până la sfârșitul acestei săptămâni.

Guvernul își propune să vaccineze 15 milioane de oameni în Marea Britanie – persoane peste 70 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății și cei care este necesar să fie imunizați – până la jumătatea lunii februarie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Secretarul de stat în domeniul Sănătății Matt Hancock, va prezenta planul guvernului de livrare a vaccinului la o conferință de presă ce avea loc tot în această săptămână.

El a spus că propunerile din planul de vaccinare vor fi „soluția ieșirii noastre din pandemie”.

Hancock a declarat că, până acum, aproximativ două milioane de persoane din Marea Britanie au fost vaccinate. Zilnic sunt vaccinați 200.000 de oameni, în Anglia.

Centre de vaccinare în masă se deschid și în New York

În SUA, campania de vaccinare în masă începe greoi, scrie Reuters, comparativ cu situația din Marea Britanie.

Duminică, au fost deschise două centre de vaccinare în masă, în New York, unul în Brooklyn si altul în Bronx.

Pentru Claudia Zain, o asistentă medicală din New York, primirea primei doze a vaccinului împotriva coronavirusului s-a resimțit ca „o mică parte a istoriei”. Ea spune că își pune speranțele în viitor.

„Există atât de multe emoții amestecate în ceea ce se întâmplă acum și aș vrea să fiu o inspirație pentru oamenii care se întreabă: „Pot să fac asta? Ar trebui să fac asta? ”, a spus Claudia Zain, în vârstă de 47 de ani, după ce a fost vaccinată la centrul din Brooklyn

Pentru început, centrele de vaccinare din New York vor avea program limitat de funcționare, iar ulterior ele vor fi deschise 24 de ore din 24. Primarul orașului New York, Bill de Blasio, vrea să înființeze 250 de locații de vaccinare pentru a îndeplini obiectivul ambițios de imunizare a un milion de newyorkezi până la sfârșitul lunii.