Anglia raportează zero decese provocate de COVID, pentru prima dată în ultimele 14 luni

un pacient cu covid este urat intr-o ambulanta, in marea britanie. Mediafax Foto

Anglia nu a înregistrat niciun deces generat de COVID-19 în cea mai recentă actualizare zilnică, rezultat ce subliniază eficienţa programului britanic de vaccinare în ceea ce priveşte combaterea bolii, transmite Bloomberg.

Duminică a fost prima zi fără niciun deces provocat de SARS-CoV-2 din luna martie a anului trecut încoace. Peste 112.000 de oameni au murit între timp în Marea Britanie, primul val din primăvara trecută fiind urmat spre sfârşitul anului de apariţia tulpinii britanice a virusului, mult mai transmisibilă decât primele variante ale coronavirusului.

Compania de vaccinare îi permite acum Angliei să îşi redeschidă economia, următoarele măsuri de relaxare permiţându-le oamenilor să se întâlnească în interiorul puburilor, restaurantelor şi cinematografelor.

Banca Angliei crede că producţia economică a Regatului Unit va recupera pierderile create de pandemie până la sfârşitul lui 2021, în contextul în care oamenii plănuiesc să cheltuie o parte din economiile pe care le-au acumulat în timpul perioadelor de carantină.

Anglia şi celelalte naţiuni ale Regatului Unit înregistrează decesele provocate de COVID-19 calculând numărul de oameni care au murit la 28 de zile după primirea unui prim test pozitiv. Duminică, Scoţia şi Irlanda de Nord nu au raportat niciun deces, în timp ce patru oameni au murit în Ţara Galilor.

Conform Worldometers, Marea Britanie a raportat până acum 4.437.217 de cazuri de coronavirus şi 127.609 decese, însă autorităţile au administrat peste 53 de milioane de vaccinuri, suficient pentru a acoperi cu prima doză 53% din populaţia Regatului.