• Medicul Fauci a anunțat în cadrul emisiunii lui Anderson Cooper de la CNN că se preconizează că până în primăvară coronavirusul ar putea fi ținut sub control.
  • Dar el a precizat că acest lucru va depinde de vaccinarea anti-Covid a cât mai multor cetățeni americani.
  • „Destul este destul”, a declarat Fauci, susținând mandatele obligatorii de vaccinare emise de marii angajatori.

Statele Unite ar putea controla coronavirusul până în primăvara anului 2022, dacă se vor vaccina mai mulți cetățeni americani, a afirmat luni medicul Anthony Fauci, scriu cei de la Business Insider.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, Fauci, a explicat pentru Anderson Cooper de la CNN că și-a formulat greșit cuvintele când a declarat că nu va fi controlată pandemia până în toamna anului 2022. Cu toate acestea, Fauci a precizat că ritmul în care SUA va ajunge la un climat de normalitate este în mâinile celor 90 de milioane de americani care nu s-au vaccinat până acum.

Mai bine de 201,7 milioane de cetățeni americani au primit cel puțin o singură doză de vaccin, conform informațiilor oferite de Centrele pentru Controlul Bolilor din SUA. Doctorul Fauci a subliniat că „depinde” americani să țină sub control virusul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Acesta este un virus foarte viclean”, a completat Fauci. „Dacă continuăm să zăbovim fără să vaccinăm acele persoane care ar trebui să fie vaccinate, acest lucru ar putea persista, ducând la dezvoltarea unei alte variante, ceea ce ar putea complica lucrurile”.

Fauci a acordat, de asemenea, un puternic sprijin pentru angajatorii care au impus obligativitatea administrării de vaccinuri, ca răspuns la aprobarea completă a vaccinului Pfizer COVID-19 de către Administrația americană pentru Alimente și Medicamente.

„Unele dintre marile corporații vor spune: ‘dacă vrei să lucrezi pentru noi în persoană, trebuie să fii acolo și să te vaccinezi’, și cred că este un lucru bun. Respect libertatea oamenilor, dar când vorbim despre o criză de sănătate publică prin care trecem acum de mai bine de un an și jumătate, a venit momentul, ajunge. Trebuie doar să vaccinăm oamenii”, a declarat Fauci.

Anterior, Fauci și alți specialiști în sănătate au atras atenția că nevaccinații oferă virusului posibilitatea de a evolua într-o variantă mai periculoasă decât versiunea Delta, mai transmisibilă, care este în plină răspândire.

„Dacă lăsați virusul să circule liber și nu încercați să îl opriți, mai devreme sau mai târziu există probabilitatea să apară o altă variantă care ar putea – nu spun că așa va fi – să fie mai problematică decât Delta. Oamenii care nu sunt vaccinați ar trebui să se gândească la propria sănătate, la cea a familiei lor, dar și la responsabilitatea comunității de a zdrobi acest virus înainte de a se agrava și mai mult”, a afirmat Fauci în timpul emisiunii „Meet the Press” de la NBC, la începutul acestei luni.

Numărul cazurilor de coronavirus a fost în creștere în SUA, în mod special în statele cu o rată de vaccinare scăzută. Duminică, au fost raportate 43.222 de cazuri noi, conform statisticilor CDC.