• Copiii nevaccinați sunt mai predispuși să se infecteze cu varianta Delta, spune medicul Anthony Fauci
  • Unul din cinci cazuri de COVID-19 din SUA reprezintă infectări cu tulpina Delta
  • Medicul susține că varianta Delta va deveni dominantă în SUA în următoarele săptămâni

Medicul Anthony Fauci trage un semnal de alarmă asupra copiilor nevaccinați, care sunt mai predispuși să contracteze varianta Delta a coronavirusului, deoarece este extrem de transmisibilă, relatează boston.com.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase în cadrul Insititutului Național de Sănătate din SUA și consilier al președintelui Joe Biden a declarat miercuri că cei mici nu sunt neapărat mai sensibili la tulpina Delta. Cu toate acestea, îngrijorarea este că oricine nu este vaccinat, inclusiv copiii, este mai predispus să se infecteze cu noua tulpină, deoarece este mult mai contagioasă.

Oficialii din domeniul sănătății din Statele Unite au anunțat marți că unul din cinci cazuri de COVID-19 din țară reprezintă infectări cu varianta Delta. Astfel, în ultimele două săptămâni tulpina Delta și-a dublat prezența în SUA.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Acest virus este mult mai transmisibil, prin urmare, sunt mai multe șanse ca cei mici să se infecteze cu această tulpină decât ar fi în cazul variantei Alfa”, a spus Fauci.

Anthony Fauci se așteaptă ca în următoarele săptămâni varianta Delta să fie dominantă în SUA: „Aceasta este o veste îngrijorătoare”.

Fauci a spus că Statele Unite stau bine la capitolul vaccinare, chiar dacă țara nu va reuși să atingă obiectivul de a vaccina 70% din populația americană până pe 4 iulie. El a spus însă că este îngrijorat de cei care refuză să se imunizeze, deoarece serurile sunt destul de eficiente împotriva noilor variante.