• Zeci de câini au participat la un studiu realizat de Universitatea din Washington
  • Peste 20 de câini au avut rezultate pozitive la testul de detectare a anticorpilor Covid-19
  • Rezultatele studiului susțin dovezile existente conform cărora oamenii infectați cu coronavirus pot transmite virusul animalelor

23 de câini din statul Washington au avut rezultate pozitive la testul de depistare a anticorpilor Covid-19, în cadrul unui studiu realizat de Universitatea din Washington, ceea ce indică faptul că animalele au fost infectate cu SARS-CoV-2, scrie Fox News.

Rezultatele studiului susțin dovezile existente conform cărora oamenii infectați cu coronavirus pot transmite virusul câinilor lor, deși cercetătorii au concluzionat că animalele nu joacă un rol semnificativ în răspândirea virusului la oameni.

Aceste rezultate indică faptul că oamenii infectați cu coronavirus sunt capabili să transmită virusul animalelor care locuiesc în aceeași gospodărie. Deși nu avem dovezi că acest lucru prezintă un risc pentru alți oameni, recomandăm persoanelor infectate să ia măsuri pentru a reduce riscul de infectare a animalelor lor de companie“, spune dr. Peter Rabinowitz, directorul Centrului UW și cercetător principal al studiului.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Continuăm studiul pe măsură ce are loc vaccinarea oamenilor și vom vedea dacă are loc vreo modificare în transmiterea virusului în interiorul gospodăriei“, mai spun oamenii de știință.