• Copiii care au trecut prin Covid-19 au un nivel mai scăzut de anticorpi la patru luni de la vindecare.
  • Medicii au tras această concluzie după ce au monitorizat peste 1.100 de copii, cu vârste sub 18 ani.
  • CEO-ul BioNTech spune că nu e cazul să îți faci griji, pentru că vaccinul Pfizer nu are nevoie să fie adaptat la noile mutații ale coronavirusului.

Copiii care au trecut prin Covid-19 au un nivel mai scăzut de anticorpi la patru luni de la vindecare, în comparație cu adulții. Sunt concluziile unui studiu realizat de specialiștii de la spitalul Shaare Zedek din Ierusalim.

Medicii au tras această concluzie după ce au monitorizat peste 1.100 de copii, cu vârste sub 18 ani. În urma studiului, au observat că o treime dintre cei care și-au făcut un test de anticorpi la trei săptămâni după infectarea cu SARS-CoV-2, aproape că nu erau protejați sau aveau un nivel foarte scazut de anticorpi.

În același timp, au constatat că nivelul maxim de anticorpi este atins la trei luni de la diagnosticare. Dar acest nivel scade după patru luni… drept urmare, copiii au un răspuns imun mai slab pe termen lung în fața Covid-19 comparativ cu adulții, dacă e să credem acest studiu făcut în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Din datele studiului reiese că nu se justifică închiderea şcolilor, pentru că deschiderea lor nu a crescut rata de infectare din Ierusalim. Autorii cercetării estimează că aproape o treime dintre copiii din capitala Israelului au fost deja infectați cu Sars-Cov-2. Ei au fost întrebați de unde cred că au luat virusul și doar 10% cred că s-au infectat în cadrul școlii. Nu este singurul studiu care arată că școlile sunt un mediu sigur. Și un studiu făcut de CDC în America a constatat că rata de infectare este mică în școli, dacă se respectă toate măsurile de protecție.

CEO-ul BioNTech spune că nu e cazul să îți faci griji, pentru că vaccinul Pfizer nu are nevoie să fie adaptat la noile mutații ale coronavirusului. Eventual, pentru un nivel mai ridicat de protecție, recomandă vaccinarea cu o a treia doză.