• Specialiștii spun că terapiile biotehnologice utilizate împotriva cancerului ar putea fi soluția în tratarea coronavirusului
  • Anticorpii dezvoltați în laborator sunt concepuți special pentru a ataca noul virus
  • Testele pe pacienți ar urma să înceapă luna viitoare

În timp ce omenirea așteaptă un vaccin împotriva Covid-19, anticorpii dezvoltați în laborator, folosiți în tratarea cancerului și a altor afecțiuni, ar putea fi soluția, relatează Reuters.

Terapiile biotehnologice folosesc anticorpi concepuți special pentru a ataca noul virus, iar specialiștii infecționiști cred că tratamentul ar putea fi revoluționar. Anthony Fauci, unul dintre cei mai cunoscuți medici din Statele Unite, a vorbit despre anticorpii monoclonali, spunând că aceștia sunt „un pariu sigur” împotriva Covid-19.

Când un virus trece de sistemul de apărare al organismului, producția de celule care să atace infecția este activată. Aceste celule includ anticorpi care recunosc și neutralizează virusul, prevenind răspândirea acestuia. Anticoprii monoclonali, dezovoltați în laborator, sunt o copie fidelă a acestor proteine naturale.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Anticorpii pot bloca infectarea. Asta e clar”, a spus Christos Kyratsous, CEO al companiei Regeneron Pharmaceuticals.

Compania farmaceutică testează două cocktailuri de anticorpi, rezultatele privind eficacitatea urmând a fi disponibile în această toamnă.

Phil Pang, reprezentant al Vir Biotechnology, spune că testele pe pacienții care nu au fost spitalizați vor începe luna viitoare, împreună cu partenerul GSK. Aceștia plănuiesc să obțină rezultate vizibile în 6 luni.

„Avantajul anticorpilor este că aceștia oferă practic imunitate instantă”, a declarat Mark Brunswick, vicepreședintele Sorrento Therapeutics.

Spre deosebire de vaccinuri, care activează sistemul imunitar, impactul anticorpilor se disipează, în cele din urmă. Totuși, aceastea ar putea bloca temporar infectarea, astfel că ar putea fi folosiți pentru persoanele din categoriile de risc, cum ar fi cadrele medicale sau persoanele în vârstă.