• Antreprenorii din HoReCa abia așteaptă să se poată vaccina
  • Dragoș Dumitrescu spune că le va impune și angajaților să se vaccineze
  • Industria HoReCa a scăzut cu peste 80% în 2020

Sunt antreprenori care abia așteaptă să se vaccineze. Mai ales din HoReCa. Pentru ei, vaccinul vine ca o gură de oxigen. Este și cazul lui Dragoș Dumitrescu. Are mai multe business-uri în industria ospitalității. Va spune “DA” vaccinului, fără nicio reținere.

Din cauza pandemiei, spune că a adunat datorii către stat de peste 100.000 de euro. Mai mult, Dragoș le va cere și angajaților să se vaccineze.

Dragoș Dumitrescu, antreprenor HoReCa: „O să-i oblig până la urmă, chiar dacă sună un pic mai hotărât. Lucrăm cu clienții, până la urmă punem în pericol și viața altora. Vaccinul va da o încredere mai mare. Va dura un pic până va reporni economia, dar lumea va fi un pic mai optimistă.“

Ana Maria este ospătar și abia așeaptă să se vaccineze. Spune că îi va încuraja pe toți cei din jurul ei să aibă încredere în știință. Iar la muncă, nu ia în calcul că ar putea avea colegi care să nu se vaccineze.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Ana Maria Bățaru, ospătar: „Din păcate pentru colegii care nu vor dori să se vaccineze sau pentru viitorii angajați ai firmei, avem o veste destul de tristă. Nu vom accepta angajați nevaccinați la locul de muncă.“

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România: „Toată familia se va vaccina“

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, e de părere că vaccinul e garanția noastră că vom bloca virusul și că vom lăsa în urmă această perioadă urâtă. Doar prin vaccinare, va reveni sentimentul de optimism. Și doar așa economia va putea reporni. În termeni de business, antreprenorul spune că vaccinul va fi totuși o problemă de breaking news pentru angajatori.

Antreprenorii trebuie să găsească măsuri de stimulare. E vital pentru buna funcționare a unei companii ca salariații să facă acest pas.

Florin Pogonaru, președintele AOAR: „Mă voi vaccina. Toată familia se va vaccina. Credem că este un gest de normalitate și de protecție a noastră. Poți să fii într-o firma care face vânzări pentru persoanele cu vulnerabilități, de exemplu pentru casele de bătrâni, spitale etc. Atunci angajații care lucrează la vânzări sigur că trebuie cumva obligate, stimulate pentru că obligația în legislația europeană nu poate fi pusă în funcțiune. Deja avem întrebări de la angajații care au făcut Covid, dacă ei mai trebuie să se vaccineze.