• Site-ul vaccin.live a fost dezvoltat de o companie IT din Sibiu
  • Platforma arată în timp real numărul de locuri disponibile în centrele de vaccinare
  • Site-ul îți furnizează și informații cu privire la tipul de vaccin disponibil

Poți să vezi în timp real locurile disponibile din centrele de vaccinare. Asta datorită unei companii de IT din Sibiu care a dezvoltat o platformă inovativă.

În câteva minute, un script îți centralizează datele publicate de autorități. Așa că tu, accesând site-ul vaccin.live poți vedea unde mai sunt locuri libere la vaccinare. În plus, vei primi o notificare, pe email și sms, de fiecare dată când se eliberează un loc. 

Gabriel Cârja, unul dintre inițiatorii proiectului îți spune de unde a pornit totul: „Noi din toată echipa încercam să ne programăm atunci în ianuarie și am observat că pierdeam foarte mult timp pentru că trebuia să accesăm în continuu platforma ro.vaccinare ca să vedem dacă au apărut sau nu locuri. Și de acolo a pornit practic ideea, să cream un sistem de notificare, în cazul în care apare un loc liber pe un anumit centru de vaccinare, să fim înștiințați prin mail sau sms.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Serviciile platformei îți sunt puse la dispoziție gratuit. Dar site-ul vaccin.live nu te scutește de platforma oficială pentru programare. Pentru asta trebuie să intri pe site-ul oficial vaccinare-covid.gov.ro. Platforma a fost inaugurată de mai puțin de două luni, dar a strâns deja o mulțime de aprecieri.

„Sunt undeva la 700.000 de utilizatori care au accesat pagina noastră. Avem peste 3 milioane de vizualizări. Sunt înregistrate în acest moment undeva la 120.000 de persoane care au cerut notificări din partea noastră”, a mai spus unul dintre iniţiatorii proiectului.