Aplidin, medicamentul spaniol care a dat rezultate bune împotriva Covid-19, va fi testat pe pacienți din UK. Cum acționează împotriva bolii

  • Aplidin, un medicament experimental din Spania, conține o substanță extrasă de la tunicier.
  • Tunicierii sunt animale marine care au o moleculă capabilă să blocheze coronavirusul.
  • Aplidin a fost testat în fazele 1 și 2 în Spania iar acum studiul se va extinde.

Aplidin, medicamentul spaniol care a dat rezultate bune împotriva Covid-19, va fi testat pe pacienți din Marea Britanie. Substanța din care este făcut tratamentul provine de la un animal marin și a fost testată deja în mai multe spitale din Spania.

Aplidin va fi testat pe bolnavii cu forme moderate de COVID-19. Agenția britanică a Medicamentului a aprobat începerea studiului clinic, iar PharmaMar, producătorul acestui tratament, caută 600 de voluntari pentru faza a 3-a a studiului, care se va realiza în 12 țări.

Ce se știe despre Aplidin și cum acționează împotriva bolii Covid-19

Specialiștii de la compania producătoare spun că acest medicament scoate din priză imprimanta prin care SARS-CoV-2 se multiplică în corp.
Substanța se numește plitidepsină și provine de la tunicieri, animale marine, care au o molecula capabilă să blocheze virusul SARS-CoV-2.

Câte persoane au fost tratate până acum cu acest medicament

Aplidin a trecut deja prin faza 1 si 2 de testare, in Spania, pe un eșantion de 24 de pacienti cu forme moderate si grave ale bolii. Medicii spanioli au anunțat rezultatele acum o lună cînd au spus că toți pacienții au scăpat repede de simptomele severe și au fost externati in 14 zile. S-a văzut ca Aplidin este de 80 de ori mai efectiv decât Remdesivir și că reduce încărcătura virală cu 99%.