• Dr. Cătălin Apostolescu susține că, în această ultimă perioadă, pacientul-tip, mult mai vulnerabil în fața virusului, este bărbatul de 30-35 de ani, supraponderal și cu chelie.
  • Apostolescu: ,,M-a surprins reacția societății, care după ce două luni au lipit curcubee în geam, s-au întors împotriva noastră”.
  • Apostolescu precizează că lupta împotriva epidemiei este „o luptă de comunitate” și nu poate fi lăsată doar pe umerii medicilor.

Invitat în emisiunea ,,Marius Tucă Show” de luni, Cătălin Apostolescu, medic primar boli infecţioase și purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, face o radiografie a lunilor de epidemie.

Acesta îți explică la ce număr de cazuri de persoane infectate am putea ajunge până la sfârșitul anului. Totodată, medicul Apostolescu îți oferă câteva date ale pacientului-tip, cel care ar putea fi mult mai vulnerabil în fața virusului.

,,Dacă în martie-aprilie spuneam să ținem bătrânii deoparte, datele arătau că mortalitatea în rândul lor este de 80%. A scăzut vârsta. Acum, pacientul tip este bărbatul de 30-35 de ani, supraponderal și cu chelie. Virusul își caută o gazdă unde să se simtă cel mai bine. În ritmul cu peste 1.000 de îmbolnăviri pe zi, nu e greu sa ajungem la 200.000 de cazuri până la final de an. M-a surprins reacția societății, care, după ce două luni au lipit curcubee în geam, s-au întors împotriva noastră”, susține invitatul lui Marius Tucă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Doctorul Apostolescu îți mai explică și faptul că sistemul medical va plesni și că nu poate fi întins la maximum: ,,Lupta impotriva epidemiei este o luptă de comunitate, nu poate fi lasata doar în spinarea medicilor”