• Aproape 100.000 de nurci de la o fermă din nord-estul Spaniei urmează să fie sacrificate.
  • Decizia a fost luată după ce multe dintre ele au fost infectate cu coronavirus.
  • Șapte angajaţi şi 87% dintre nurci au avut rezultate pozitive la testul pentru Covid-19.
  • În Olanda, zeci de mii de nurci au fost sacrificate de la începutul pandemiei după ce au fost obţinute rezultate pozitive în 20 de ferme.

Focarul din comunitatea Aragon a fost descoperit după ce soția unui angajat al fermei de nurcă – din Puebla de Valverde – s-a infectat cu noul coronavirus în luna mai, scrie BBC.

De atunci, soțul ei și alți șase muncitori ai fermei au fost testați pozitiv. Ulterior, s-a decis ca nurcile să fie izolate și monitorizate atent. Între timp, oficialii au efectuat o serie de teste pe animale, iar pe 13 iulie, au obţinut rezultatele care arată că 87% dintre nurci erau infectate, iar autoritățile au decis să fie sacrificate 92.700 de nurci, animale crescute pentru blana lor.

Ferma, situată într-un sat la 200 de kilometri de Madrid și singura de nurcă din Aragon, va primi o compensație financiară.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deși oficialii bănuiesc că virusul a fost transmis nurcilor de către un muncitor, Joaquin Olona, ​​ministrul agriculturii din Aragon, spune că nu există deocamdată informaţii dacă „transmisia este posibilă de la animale la oameni şi invers“.