Aproape 150.000 de persoane, programate pentru vaccinare cu Pfizer. În ce județe mai sunt locuri

Bulgaria a renunțat la vaccinarea în etape. Rezultate promițătoare după schimbarea strategiei Mediafax Foto
  • CNCAV a anunţat că 145.981 de persoane s-au programat până duminică la ora 13:00 pentru vaccinarea împotriva Covid-19 cu serul de la Pfizer.
  • Locuri disponibile pentru programare mai sunt în prezent în 17 județe.

Aproape 150.000 de programări s-au făcut de sâmbătă până duminică pentru cele 130 de cabinete care se deschid luni, în țară, pentru vaccinarea cu serul de la Pfizer a persoanelor vulnerabile.

Potrivit RoVacinare, până duminică, la ora 13.00, s-au programat pentru vaccinare 145.981 de români.

Județe în care mai sunt locuri disponibile pentru programare sunt Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea.

130 de cabinete noi devin operaționale la 1 martie pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, aici urmând să fie vaccinate 156.000 de persoane în următoarele 20 de zile. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, au anunțat, vineri, autoritățile.

Programarea pentru vaccinare s-a putut realiza începând de sâmbătă, 27 februarie, și este adresată persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.