Aproape 2.000 de copii au fost vaccinați în România. Județul cu cele mai multe imunizări

Vaccinarea-copiilor Sursă: Profimedia
  • În ultimele 24 de ore 1.903 copii cu vârsta între 12 și 15 ani au fost vaccinați.
  • Cei mai mulți au fost imunizați în Capitală.
  • În platforma de programare au fost înscrise până acum 4.173 de persoane eligibile pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

 Aproape 2.000 de copii au fost vaccinați în România, în 24 de ore, potrivit cifrelor prezentate joi de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Statistica arată că în prima zi în care a fost permisă vaccinarea copiiilor cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 15 ani, 1.903 de persoane s-au imunizat. Cele mai multe sunt din București și din județele Cluj și Ilfov, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

În platforma CNCAV s-au programat 4.173 de copii în ultimele 48 de ore, a precizat Gheorghiță.

Copiii sunt vaccinați doar cu produsul Pfizer și este nevoie de acordul părinților. De asemenea, la centrul de vaccinare copilul trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal.

Imunizarea se face fără programare la centrele care utilizează vaccin Pfizer sau la centrele drive-thru. De asemenea, se poate face programare pe platforma CNCAV.

La aproape o lună de începutul campaniei de vaccinare în cabinetele medicilor de familie avem 2.127 cabinete care vaccinează împotriva Covid -19. Peste 85.000 de persoane au fost vaccinate până acum prin această metodă.