• Arafat: Vă sfătuiesc să evitați colindatul, chiar dacă e o tradiție
  • Arafat: De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat joi seară prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie. El a vorbit despre petrecerea de Revelion și despre tradițiile de Crăciun, specificând că vor fi menținute restricțiile.

Guvernul va emite vineri hotarârea de prelungire a starii de alertă, cu respectarea tuturor măsurilor existente, a precizat Arafat. În plus, noul act normativ prevede ca printr-un ordin al miniștrilor Sănătății și Economiei să fie reglementată activitatea operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi. „Dacă cabina are capacitatea de transport de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că pot fi transportate 10 persoane”, a precizat Arafat.

Instalațiile de telescaun și pârtiile de schi vor funcționa cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Oficialul a recomandat evitarea mersului la colindat, „chiar dacă e o tradiție.

Odată cu intratul din casă în casă riscul de infectare este mult mai mare”, a subliniat Raed Arafat.

Referitor la petercerile de Revelion, Arafat a spus că petrecerile de Revelion nu vor fi ca cele din alți ani, cu sute de oameni.

„Pârtiile sunt deschise, dar trebuie să respecte toatre regulile și distanțarea socială. (…) De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți”, a explicat Arafat.