• Raed Arafat afirmă că România se află pe un trend crescător în ceea ce privește numărul de cazuri de Covid-19
  • Șeful DSU crede că situația poate fi menținută sub control și face un apel la populație
  • „Dacă sunt respectate regulile de bază, putem controla situația”, spune Arafat

Raed Arafat a afirmat, într-o intervenție la Digi 24, că România se află pe un trend crescător în ceea ce privește numărul de cazuri de Covid-19, dar că situația poate fi menținută sub control, dacă cetățenii înteleg împortanța respectării unor reguli de bază.

„Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate şi totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomeraţîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situaţia. Dacă nu, este posibil că situaţia să scape de sub control. (…) Să nu expunem alte persoane la risc!

Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca şi cum cel autizolat este în puşcărie. Încercăm să protejăm comunitatea şi chiar pe persoana respectivă. Să respecte mai departe regulile de izolare din simţ civic, dacă se poate, şi să lase la o aprte toate aceste dispute pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-şi piardă viaţă, să ajungă la terapie intensivă şi să nu iasă de acolo”, a declarat la Digi24 Raed Arafat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea, vineri seara, că a fost creat un grup de lucru care va pune în concordanţă criteriile CCR privind carantinarea şi izolarea.

De asemenea, ministrul a declarat că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri noi de Covid-19 pe teritoriul României.