• Compusul de ardei iute poate ajuta la combaterea cancerelor pulmonare agresive!
  • Studiile anterioare au arătat că mâncarea picantă poate avea un impact pozitiv asupra sănătății tale.
  • Un nou studiu descoperă că ardeiul iute ar putea avea un beneficiu mult mai important decât acela de a face cina mai gustoasă: capacitatea de a lupta împotriva cancerului pulmonar.

Ardeiul iute este unul dintre cele mai populare ingrediente pentru a da un pic de viață la nenumărate rețete. Este picant și adaugă un gust deosebit. Și știai că este de fapt un fruct? Pentru toate motivele culinare pentru care iubim ardeiul iuți, se pare că există și mai multe motive pentru a-l include în mâncarea noastră. Se pare că ardeiul iute oferă beneficii foarte eficiente pentru sănătate.

StudyFinds a publicat în ultimii ani mai multe studii care arată cum consumul de ardei iute face mult mai mult decât să te lase cu un apetit satisfăcut. Printre diversele sale avantaje, popularul aliment ajută la lupta împotriva cancerului și poate duce la o viață mai lungă.

Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a trimite pe oricine la magazinul alimentar. Cu toate acestea, iată șase beneficii surprinzătoare pentru sănătate pe care le oferă ardeiul iute:

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Compusul de ardei iute poate ajuta la combaterea cancerelor pulmonare agresive

Dacă nu ar fi compusul capsaicină, ardeiul iute ar avea un gust ca orice altă legumă banală. Într-adevăr, capsaicina este responsabilă pentru condimentul caracteristic al ardeiului iute. Acum, un studiu raportează cum capsaicina poate fi benefică și pentru pacienții cu cancer pulmonar.

Cercetătorii raportează că un analog sintetic ne-înțepător din capsaicină a influențat celulele canceroase pulmonare într-o manieră care le-a făcut mai receptive la tratamente. Acest lucru este deosebit de important, deoarece cancerul pulmonar cu celule mici este o varietate de cancer deosebit de agresiv, cu rate de supraviețuire scăzute.

În trecut, capsaicina s-a dovedit promițătoare în lupta împotriva cancerului, dar tot picantul care o însoțește poate provoca greață, dureri de stomac și senzații de arsură la unele persoane. Aceste efecte secundare nu vor fi însă o problemă aici. Cercetătorii au folosit un analog sintetic al capsaicinei (arvanil) care evită declanșarea efectelor secundare digestive în locul capsaicinei autentice.

Cheia pentru o viață lungă?

Studiile anterioare au arătat că mâncarea picantă poate avea un impact pozitiv asupra sănătății dumneavoastră. Acum, un studiu publicat de Asociația Americană a Inimii are un punct de vedere „fierbinte” asupra acestui subiect. Cercetătorii spun că a mânca ardei iute nu este doar bun pentru sănătate, ci te poate ajuta să trăiești mai mult prin reducerea bolilor de inimă și a cancerului.

Studiul constată că consumul de ardei iute reduce cu 26 la sută riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. Șansele de a muri din cauza cancerului au scăzut cu 23 la sută în comparație cu persoanele care nu includ ardeii în dieta lor.

Una dintre principalele descoperiri este că ardeiul iute acționează ca un antiinflamator natural, antioxidant, anticancerigen și regulator al glicemiei. Acest lucru se datorează eliberării de capsaicină în sistemul celui care mănâncă. Această substanță conferă ardeiului aroma sa caracteristică.

Încetinește dezvoltarea cancerului pulmonar

Mâncarea picantă nu este pentru toată lumea. Unii oameni iubesc un pic de pericol la cină, în timp ce alții preferă să fie precauți și să evite ingredientele picante, cum ar fi ardeiul iute. Cu toate acestea, un nou studiu descoperă că ardeiul iute ar putea avea un beneficiu mult mai important decât acela de a face cina mai gustoasă: capacitatea de a lupta împotriva cancerului pulmonar.

Studiul realizat la Universitatea Marshall constată că compusul natural responsabil pentru aroma picantă distinctivă a ardeilor iuți, capsaicina, poate împiedica, de asemenea, răspândirea cancerului pulmonar.

Autorii studiului spun că capsaicina împiedică metastazarea cancerului pulmonar prin suprimarea Src, o proteină implicată în mai multe procese celulare, inclusiv proliferarea și mișcarea independentă.

Ardeiul iute ajută la calmarea durerilor de stomac

Atunci când te doare burta, un aliment contraintuitiv ar putea fi ceea ce ai nevoie. Cercetătorii spun că atât ardeiul iute cât și marijuana interacționează cu aceiași receptori din stomac pentru a calma un intestin iritat.

Studiul, realizat la Universitatea din Connecticut, a implicat ca echipa de cercetători să hrănească șoarecii cu capsaicină – și anume cea care creează acea senzație de arsură picantă pe care o asociem cu ardeii iuți. Aceștia au descoperit că substanța chimică se lega de TRPV1, un anumit receptor de pe celulele din tractul gastrointestinal. Când se întâmplă acest lucru, se creează anandamida, un compus comparabil din punct de vedere chimic cu canabinoizii care se găsesc în marijuana.

Ingredientul secret pentru a învinge toate formele de cancer

Cercetătorii de la Universitatea Marshall spun că capsaicina – substanța care dă gustul picant și iute al ardeilor iuți poate împiedica, de asemenea, dezvoltarea mai multor forme de cancer.

Totuși, cel mai mare obstacol pe care oamenii de știință trebuie să îl depășească este găsirea celui mai bun mod de a administra capsaicina pacienților. Cercetătorii spun că raportul lor este primul care examinează formulările cu eliberare susținută de capsaicină ca medicament anticancerigen. Aceste metode de livrare includ sisteme de dispersie solidă, lipozomi, complexe fosfolipidice și nanoparticule.

Echipa raportează că capsaicina a demonstrat o capacitate de a înăbuși semnificativ creșterea unei game largi de cancere umane. După cum s-a menționat anterior, un studiu al lor arată că acest compus al ardeiului iute ar putea servi ca armă cheie în lupta împotriva cancerului pulmonar. Cu toate acestea, echipa constată, de asemenea, că administrarea de capsaicină pacienților în moduri mai tradiționale (cum ar fi pastilele) are o serie de factori care lucrează împotriva ei. Pe lângă faptul că prezintă o capacitate slabă de absorbție în corpul uman, o pastilă de capsaicină este literalmente prea fierbinte pentru ca unii pacienți să o poată suporta.

Ajută la reducerea poftei de sare

Încerci să reduci consumul de sodiu? Un studiu a constatat că mâncarea picantă poate crește sensibilitatea la sare, reducând astfel pofta de alimente bogate în sodiu.

Cercetătorii de la Third Military Medical University din China au realizat un experiment cu 606 adulți chinezi, întrebându-i dacă preferă ca mesele lor să fie sărate sau picante. Ulterior, au fost măsurate nivelurile de tensiune arterială ale participanților, care au fost ulterior evaluate în funcție de preferințele lor în materie de gust. S-a constatat că participanții care au indicat o afinitate puternică pentru mâncărurile picante nu numai că au consumat mai puțină sare decât cei cărora le plăceau cel mai puțin, dar cifrele lor de tensiune arterială sistolică și diastolică au fost semnificativ mai mici.

Cercetări anterioare au constatat că capsaicina, substanța chimică care dă un aliment picant, sporește mirosul de sare al unui aliment, dar acest studiu a mers mai departe, consolidând legătura dintre gustul picant al unui aliment și tendința de a reduce consumul de sare.