• Marinarii au fost testați negativ înainte de a părăsi portul Ushuaia.
  • O perioadă de incubație atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri, spune Ministrul Sănătății din Argentina.
  • Argentina a depăşit duminică pragul de 100.000 de cazuri, iar numărul morţilor se ridică la 1.859.

Argentina încearcă să rezolve un mister medical după ce 57 de marinari au fost infectați cu coronavirus după 35 de zile pe mare, deși echipajul a fost testat negativ înainte de a părăsi portul, scrie France24.

Vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în port după ce o parte din echipaj a început să prezinte simptome atipice coronavirusului, a declarat luni Ministerul Sănătății pentru sudul provinciei Tierra del Fuego.

Din totalul de 61 de membri ai echipajului, 57 au fost diagnosticaţi pozitiv la coronavirus după ce au fost supuşi unui nou test.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

„Este greu de stabilit modul în care acest echipaj a fost infectat, având în vedere că timp de 35 de zile, ei nu au avut niciun contact cu uscatul și că proviziile au fost aduse doar din portul Ushuaia”, a spus Alejandra Alfaro, directorul asistenței medicale primare din Tierra del Fuego.

„O echipă va examina „cronologia simptomelor a marinarilor pentru a stabili cronologia contaminării”, adaugă ea.

Șeful departamentului de boli infecțioase de la Spitalul Regional Ushuaia, Leandro Ballatore, spune că acesta este un „caz care scapă de oricărei descrieri din publicații, deoarece o perioadă de incubație atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

„Încă nu ne putem explica cum au apărut simptomele”, adaugă Ballatore.

Echipajul a fost plasat în izolare la bordul navei și a revenit în portul Ushuaia.

Argentina a depășit duminică 100.000 de cazuri, iar numărul morților a crescut la 1.859. Majoritatea infecțiilor se află în zona Buenos Aires.