Asistent medical din Craiova, mort din cauza COVID-19. „Nimeni nu știe nimic”

  • Florin a fost diagnosticat cu COVID-19 în data de 6 iulie, când se afla în vacanţă pe litoralul românesc.
  • Florin era asistent la clinica suport COVID a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova, dar nu se ştie de unde a luat virusul.
  • Peste 3300 de cadre medicale din România s-au îmbolnăvit, până acum, de COVID-19 şi cel puţin 10 au murit din cauza acestui virus.

Florin Cazacu avea 45 de ani. Mai mult de jumătate din viaţă a lucrat ca asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Odată cu epidemia de coronavirus, clinica în care lucra a fost transformată în „suport COVID-19” pentru pacienții cu afecţiuni psihiatrice şi neurologice mai puternice decât virusul.

Pe 1 iulie, Florin a plecat în concediu, împreună cu soţia sa – şi ea asistent medical, la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova – şi cu cei doi copii ai lor.

În data de 5 iulie se aflau la mare când Forin s-a simţit rău. A fost internat la Spitalul de Urgenţă Constanţa şi a doua zi a aflat că are COVID-19. În urma testării, şi soţia şi cei doi copii ai lor, precum şi alţi 3 colegi de serviciu de-ai lui Florin au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2.

Florin nu a răzbit în lupta cu boala, deși toți ceilalți s-au vindecat.

La Craiova, colegii l-au aplaudat astăzi, când a intrat pentru ultima dată pe poarta spitalului de Neuropsihiatrie.

Peste 3.300 de cadre medicale din România s-au infectat, până acum, cu SARS-CoV-2, iar cel puţin 10 au murit din cauza acestui virus.

„N-a fost niciodată bolnav”, mărturisește un asistent medical.

Asistent medical: Trist, dar din păcate este adevărat. Aşa că să aveţi grijă de voi!

Reporter: De unde a luat?

Asistent medical: Nimeni nu ştie. Nu putem şti, deocamdată. Nimeni nu ştie nimic. Ştim că a plecat la mare. Acolo s-a simţit rău.