O asistentă din Beirut salvează trei nou-născuți dintr-o maternitate avariată de explozia din port

O asistentă din Beirut salvează trei nou-născuți dintr-o maternitate avariată de explozia din port Sursa Foto: Bilal Jawich
  • O asistentă dintr-un spital din Beirut a salvat trei nou-născuți.
  • Spitalul a fost avariat de explozia din portul Beirut.
  • Un jurnalist, martor al momentului, a descris-o pe asistentă drept „calmul întruchipat în mijlocul haosului din jur”.

O asistentă din Beirut a salvat trei nou-născuți dintr-un spital lovit de explozia din Beirut, relatează CNN.

Impresionantul gest este povestit de foto-jurnalistul Bilal Jawich, care era acasă când s-a produs catastrofa ce avea să spulbere împrejurimile într-o fracțiune de secundă.

Bilal a spus cum a urmat fumul până ce a ajuns la portul din Beirut, însă „intuiția profesională” i-a călăuzit drumul și spre un spital din Beiurut, iar ceea ce a văzut l-a impresionat și șocat în același timp.

Șocat a fost de dezastrul lăsat în urmă de explozie. Impresionat a fost de imaginea care i se concretiza în fața ochilor: o asistentă ieșea din spital cu trei nou-născuți în brațe.

„Am fost impresionat și surprins când am văzut asistenta cum ținea în brațe trei nou-născuți. Am remarcat un lucru, însă: contrastul dintre haosul din jur și calmul asistentei”, povestește Bilal.

Deși în jur erau oameni răniți, iar haosul se intensifica cu fiecare moment, „Asistenta părea că deține o forță ascunsă, care o făcea să aibă control asupra situației. O forță prin care a reușit să salveze acei copii”, a adăugat foto-jurnalistul.

Asistenta i-a povestit lui Bilal că în acea seară era de serviciu în maternitate, iar lovitura exploziei a lăsat-o inconștientă pentru câteva momente. Tot ce își amintește este că atunci când și-a revenit, era deja cu cei trei copii în brațe, ieșind din spital, printre răniții din jur.