• O asistentă dintr-un spital din Beirut a salvat trei nou-născuți.
  • Spitalul a fost avariat de explozia din portul Beirut.
  • Un jurnalist, martor al momentului, a descris-o pe asistentă drept „calmul întruchipat în mijlocul haosului din jur”.

O asistentă din Beirut a salvat trei nou-născuți dintr-un spital lovit de explozia din Beirut, relatează CNN.

Impresionantul gest este povestit de foto-jurnalistul Bilal Jawich, care era acasă când s-a produs catastrofa ce avea să spulbere împrejurimile într-o fracțiune de secundă.

Bilal a spus cum a urmat fumul până ce a ajuns la portul din Beirut, însă „intuiția profesională” i-a călăuzit drumul și spre un spital din Beiurut, iar ceea ce a văzut l-a impresionat și șocat în același timp.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Șocat a fost de dezastrul lăsat în urmă de explozie. Impresionat a fost de imaginea care i se concretiza în fața ochilor: o asistentă ieșea din spital cu trei nou-născuți în brațe.

„Am fost impresionat și surprins când am văzut asistenta cum ținea în brațe trei nou-născuți. Am remarcat un lucru, însă: contrastul dintre haosul din jur și calmul asistentei”, povestește Bilal.

Deși în jur erau oameni răniți, iar haosul se intensifica cu fiecare moment, „Asistenta părea că deține o forță ascunsă, care o făcea să aibă control asupra situației. O forță prin care a reușit să salveze acei copii”, a adăugat foto-jurnalistul.

Asistenta i-a povestit lui Bilal că în acea seară era de serviciu în maternitate, iar lovitura exploziei a lăsat-o inconștientă pentru câteva momente. Tot ce își amintește este că atunci când și-a revenit, era deja cu cei trei copii în brațe, ieșind din spital, printre răniții din jur.