• Specialiștii au descoperit un nou simptom al bolii COVID-19
  • Este vorba despre aspectul unghiilor care se recuperează după infecția cu virusul SAR-CoV-2
  • Autoritățile din domeniul sanitar spun că noul simptom nu trebuie să provoace îngrijorări

Profesorul Tim Spector, epidemiolog și scriitor științific britanic, a postat pe Twitter că unghiile care au linii verticale proeminente și vizibile sunt un simptom în urma vindecării de COVID-19.

Conform specialistului, aspectul unghiilor apare ca o reacție, după o pauză în care corpul a fost infectat. Noul simptom al bolii COVID-19 este inofensiv și nu ar trebui să provoace îngrijorare, anunță The Independent.

Profesorul epidemiolog susține că, în afară de aspectul unghiilor, pacienții infectați cu coronavirus nu au avut erupții cutanate. Liniile vor apărea odată ce unghia va crește, iar pacientul s-a vindecat de COVID.

Într-o altă lucrare științifică, publicat în Canadian Medical Association Journal, unui bărbat în vârstă de 45 de ani i s-a modificat aspectul unghiilor la trei luni și jumătate după ce a fost testat pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2.

Alți specialiști afirmă că aspectul unghiilor poate fi și un semn al altor boli, apărând nu doar în urma infectării cu coronavirus, de aceea trebuie să ceri sfatul medicului tău.