• Spitalele din Iaşi au rămas fără locuri pe ATI pentru bolnavii Covid-19.
  • Pacienţii sunt trataţi în UPU Spiridon.
  • Soluţia ar fi Unitatea de Terapie Intensivă de la Botoşani.

Spitalele din Iași sunt epuizate. Cu terapia intensivă complet ocupată, medicii mai au puține variante: două locuri la Nefrologie şi 12 paturi dotate cu oxigen.

Diana Cimpoeșu, şef UPU SMURD Iaşi: „Au rămas pacienţi care în acest moment nu au loc în terapiile intensive din spitalele Covid şi suport Covid din judeţul Iaşi. Sunt trataţi în urgenţă. Aşteptăm eliberarea unor locuri prin evoluţia favorabilă, asta e tot ce ne dorim. Din nefericire în anumite zile eliberarea locului se întâmplă şi prin decesul unor astfel de pacienţi care au forme grave.”

Zi de zi, DSP Iaşi ia pulsul spitalelor şi așteaptă veşti de la Botoşani sau Leţcani. Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani a anunţat că unitatea mobilă de terapie intensivă, care a funcţionat în curtea Spitalului “Mavromati” Botoşani, va fi transferată la Iaşi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Teona Gherasim, corespondent Aleph News: „În momentul de faţă, soluţia ar fi Unitatea de Terapie Intensivă de la Botoşani care ar urma să fie montată în curtea Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi. Deocamdată nu se ştie când va ajunge la noi în oraş.”

Întregul sistem sanitar se teme de valul al treilea. Medicii sunt îngrijorați de situația pacienților în stare gravă, pentru care nu mai sunt locuri.


Luca Militello, CEO al Grupului Monza: „Situația din România a scos la suprafață probleme care s-au acumulat în zeci de ani. Suntem într-o fază în care nu putem să creăm paturi prin magie de la o zi la alta”