AstraZeneca întârzie livrările de vaccin către UE. Oficialii europeni vor să reducă exporturile, iar prima vizată este Marea Britanie

  • AstraZeneca a întârziat producția și livrarile către țările europene
  • Organizației Mondiale a Sănătății spune că vaccinul AstraZeneca este sigur
  • AstraZeneca a întârziat producția și livrarile către țările europene

Astra Zeneca va livra, în primul trimestru, doar 30 de milioane de doze de vaccin, din cele 90 promise.

Așa că președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, se gândește să reducă exporturile de vaccin. Și prima vizată e Marea Britanie.

Din păcate, AstraZeneca a produs și a livrat mai puține doze decât cele prevăzute. Iar acest lucru a dus, desigur, la reducerea vitezei campaniei de vaccinare”, spune Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene (CE).

Dacă situația nu se schimbă, va trebui să reflectăm la modalitățile de exportare către alte țări producătoare de vaccin, în funcție de nivelul lor de deschidere. Pentru că exportăm foarte mult către țări care produc și ele vaccinuri”, a adăugat șefa CE.

Mai multe țări au oprit vaccinarea cu AstraZeneca. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au făcut noi verificări și recomandă în continuare folosirea acestui vaccin.

Revizuind dovezile, avem un vaccin care arată că este sigur și care arată că are eficacitatea necesară pentru a fi recomandat de noi pentru utilizare la persoanele cu vârsta peste 18 ani fără o limită superioară de vârstă.”, a spus Alejandro Cravioto, reprezentant OMS.