• Compania britanică AstraZeneca a declarat vineri că va testa combinarea vaccinului său experimental Covid-19 cu candidatul rus la vaccin, Sputnik V
  • Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V au sugerat pe Twitter luna trecută că AstraZeneca ar trebui să încerce o combinație între cele două vaccinuri.
  • Mișcarea ar putea spori eficacitatea tratamentului împotriva Covid-19

Dezvoltatorii Sputnik V au sugerat pe Twitter luna trecută ca AstraZeneca să încerce combinația.

Sputnik V este fericit să împărtășească unul dintre cei doi vectori adenovirali umani cu AstraZeneca pentru a crește eficacitatea (vaccinului) AstraZeneca. Utilizarea a doi vectori diferiți pentru două vaccinuri va avea ca rezultat o eficacitate mai mare decât utilizarea aceluiași vector pentru două vaccinuri”, declarau rușii pe 23 noiembrie.

AstraZeneca a anunțat vineri că are în vedere modul în care ar putea evalua combinațiile de vaccinuri diferite și va începe în curând să exploreze cu Institutul Gamaleya din Rusia, care a dezvoltat Sputnik V, dacă două vaccinuri obișnuite bazate pe virusul răcelii ar putea fi combinate cu succes.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Datele publicate într-un jurnal în această săptămână au arătat că vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, are o eficacitate medie de 70,4%, pe baza unei analize combinate a datelor intermediare din studiile din stadiul târziu. Rusia a afirmat că vaccinul Sputnik V este 92% eficient în protejarea oamenilor de Covid-19.

Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran al Rusiei care a finanțat Sputnik V, a declarat: „Acest lucru arată puterea tehnologiei Sputnik V și disponibilitatea și dorința noastră de a ne asocia cu alte vaccinuri pentru a lupta împotriva Covid împreună”.