• O autorizație americană pentru AZD7442 – bazat pe doi anticorpi descoperiți de Vanderbilt University Medical Center din Statele Unite – ar putea reprezenta o victorie majoră pentru AstraZeneca.
  • A.Z. a declarat așteaptă aprobarea în SUA pentru vaccin în a doua jumătate a acestui an.
  • Medicamentul reduce cu 77% riscul ca persoanele să dezvolte orice simptom COVID-19.

AstraZeneca a solicitat autorităților de reglementare din SUA o autorizație de utilizare de urgență pentru noul său tratament de prevenire a COVID-19 pentru persoanele care răspund slab la vaccinuri din cauza unui sistem imunitar slăbit, a precizat Reuters.

Producătorul de medicamente anglo-suedez, a precizat că a inclus în dosarul depus la Food and Drug Administration date dintr-un studiu în fază avansată care a arătat că medicamentul reduce cu 77% riscul ca persoanele să dezvolte orice simptom COVID-19.

Terapia cu anticorpi numită AZD7442 ar putea proteja persoanele care nu au un răspuns imunitar suficient de puternic la vaccinurile COVID-19 sau pentru a suplimenta un curs de vaccinare pentru cei care, cum ar fi personalul militar, au nevoie de o protecție suplimentară, a declarat AstraZeneca.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În timp ce vaccinurile se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta un anumit număr de anticorpi și celule care luptă împotriva infecțiilor, AZD 7442 conține anticorpi produși în laborator, concepuți să rămână în organism timp de luni de zile pentru a anihila virusul în cazul unei eventuale infectări.

O autorizație americană pentru AZD 7442 – bazat pe doi anticorpi descoperiți de Vanderbilt University Medical Center din Statele Unite – ar putea reprezenta o victorie majoră pentru AstraZeneca, al cărui vaccin COVID-19, utilizat pe scară largă, nu a fost încă aprobat de autoritățile americane.

Acordul de furnizare în curs de aprobare de Statele Unite și de alte guverne

Discuțiile privind acordurile de furnizare pentru AZD 7442 sunt în curs de desfășurare cu Statele Unite și cu alte guverne, a precizat AstraZeneca. Terapiile COVID-19 bazate pe aceeași clasă de anticorpi monoclonali sunt dezvoltate de rivalii Regeneron, Eli Lilly și GlaxoSmithKline împreună cu partenerul Vir, concurând pentru un rol în tratamentul și prevenirea COVID-19. Dar depunerea dosarului de către Astra și-a consolidat poziția de lider în domeniul prevenirii.

Acest lucru contrastează cu întârzierile înregistrate de Astra în încercarea de a obține aprobarea pentru vaccinul său împotriva COVID-19, Vaxzevria, în Statele Unite, unde marea majoritate celor care doresc să se imunizeze au primit injecții de la Pfizer BioNTech, Moderna sau Johnson & Johnson .

Rezultatele studiului privind terapia cu AZD7442, publicate pentru prima dată în august, au fost luate la trei luni după administrare, dar compania speră că poate promova vaccinarea pentru a proteja timp de un an, deoarece investigatorii studiului vor urmări participanții până la 15 luni.

O altă pilulă este pe cale de a fi scoasă pe piață, dar spre deosebire de AZD 772, care este destinată protecției și prevenirii infectării, pilula produsă de Pfizer a fost concepută pentru a trata formele mai agresive de COVID-19.

Pilula anti-Covid produsă de Pfizer ar putea fi disponibilă până la sfârșitul anului. Asta dacă studiile efectuate acum în SUA vor avea succes.