• Ministerul regional a inițiat ancheta epidemiologică privind căutarea activă a cazurilor și a contacților, iar unitatea a fost închisă ca măsură de precauție.
  • OMS a declarat variola maimuței ca fiind o urgență internațională.
  • Autoritățile spaniole au reamintit importanța efectuării tatuajelor și piercing-urilor într-o manieră corectă, pentru a nu genera riscuri pentru sănătate.

Douăsprezece cazuri de variola maimuței, declarate în sistemul de supraveghere epidemiologică din Andaluzia, au fost detectate în legătură cu o unitate de tatuaje, micropigmentare și piercing din provincia Cadiz.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Regional al Sănătății și Familiei, a fost inițiată o anchetă epidemiologică pentru a căuta în mod activ cazuri și contacte, iar unitatea a fost inspectată și închisă ca măsură de precauție.

Ministerul Sănătății și Familiei, prin Direcția Generală de Sănătate Publică și Organizare Farmaceutică, a reamintit importanța efectuării tatuajelor și piercing-urilor într-o manieră corectă, pentru a nu genera riscuri pentru sănătatea utilizatorilor sau a lucrătorilor înșiși.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis să declare variola maimuțelor ca fiind o urgență sanitară internațională, după ce aproximativ 16.000 de cazuri (dintre care cinci mortale) au fost deja raportate în 75 de țări. Declararea unei urgențe internaționale, a precizat șeful OMS, include diferite tipuri de recomandări adresate țărilor, în funcție de faptul dacă au fost sau nu detectate cazuri sau dacă există deja focare locale de transmitere.

Variola maimuței este o boală rară cauzată de infecția cu virusul variolei maimuței. Virusul variolei maimuțelor face parte din aceeași familie de virusuri ca și virusul variola. Variola maimuței nu este înrudită cu varicela.