• Prim-ministrul australian Scott Morrison a declarat că vaccinul la Covid-19 nu va fi obligatoriu
  • Inițial, acesta anunțase că Australia este aproape de un acord care să asigure dozele gratis pentru fiecare cetățean
  • Declarațiile experților în sănătate le-au determinat pe autorități să schimbe strategia

Prim-ministrul australian Scott Morrison s-a răzgândit după ce, inițial, sugerase că vaccinarea contra coroanvirusului ar putea deveni obligatorie. Oficialul a clarificat totul și a declarat că „nu există vaccinuri obligatorii în Australia”, informează BBC.

Decizia vine în contextul în care Australia a anunțat că este un aproape de un acord care va asigura doze gratis pentru fiecare cetățean australian. Autoritățile spuneau că doar persoanele cu anumite condiții medicale ar trebui exceptate de la primirea vaccinului, însă temerile experților medicali au făcut ca măsura să fie schimbată.

Totuși, ministrul sănătății din Australia crede că cei care vor călători în țară, inclusiv australienii care se întorc acasă, ar trebui să primească vaccinul, dacă experții medicali consideră asta.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Acordul pentru vaccin al Australiei

Guvernul australian a anunțat că a semnat un acord de intenție cu compania farmaceutică AstraZeneca, dar și cu Universitatea din Oxford, pentru fabricarea a milioane de doze.

Scott Morrison declara, la acea vreme, că testele au fost un succes, iar țara sa va reuși să producă 25 de milioane de doze pentru australieni. „Vorbim de o pandemie care a distrus economia globală și a omorât mulți oameni, inclusiv peste 400 în Australia. Plănuim ca 95% din populație să fie vaccinată”, a spus acesta.

În scrisoarea sa de clarificare, prim-ministrul a spus: „Vaccinul nu este obligatoriu, dar trebuie să existe încurajări din partea autorităților și măsuri care să ridice rata lui de acceptare în rândul oamenilor.