• Creșterea numărului de infectări diminuează optimismul față de programul de imunizare din Israel
  • Israel a raportat luni un record de 10.000 de cazuri noi de COVID-19
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech poate oferi o protecție mai mică decât se spera inițial

Update: Israelul vrea să înlăture temerile legate de ineficiența vaccinului: „Declarații scoase din context și inexacte”

Coordonatorul campanie de vaccinare din Israel a avertizat că o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech poate oferi o protecție mai mică decât se spera inițial, relatează The Guardian. Țara a raportat luni un record de 10.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2.

Nachman Ash a spus că o singură doză de vaccin pare „mai puțin eficientă decât am crezut” și, de asemenea, mai mică decât sugerase Pfizer. În schimb, cei care au primit a doua doză de vaccin Pfizer au avut o creștere de șase până la 12 ori a anticorpilor, potrivit datelor publicate de Centrul Medical Sheba din Tel Hashomer.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Este cunoscut faptul că unele vaccinuri au o eficiență mai scăzută după doar o singură doză, iar imunizarea nu se produce imediat. Pfizer a declarat că o singură doză are o eficiență de 52%.

Semnele de întrebare cu privire la eficacitatea vaccinului au apărut după ce un număr tot mai mare de israelieni a continuat să se îmbolnăvească, deși primiseră vaccinul. Directorul Serviciilor de Sănătate Publică, Sharon Alroy-Preis, a spus că, în majoritatea cazurilor, acest lucru se întâmplă la indivizii care nu au dezvoltat destui anticorpi înainte de a fi expuși la virus.

Peste 2 milioane de israelieni au primit prima doză de vaccin deja, în timp ce 400.000 s-au vaccinat cu cea de-a doua.