• Sunt 86 de focare de COVID-19 cu tulpină indiană în Marea Britanie
  • Tulpinile coronavirusului nu vor mai apărea așa frecvent când vom avea imunizare în masă
  • România are o capacitate de secvențiere scăzută
  • Medicii din Marea Britanie se relaxează, dar rămân pregătiți de un nou val

În 86 de regiuni din Marea Britanie au fost decoperite focare de COVID-19 provocate de tulpina indiană. Peste 2.300 de oameni sunt infectați cu această tulpină, care este mult mai contagioasă, spun medicii. Clar este că virusul poate fi combătut prin vaccinare.

„În Blackburn, se pot face spitalizări, opt oameni sunt în acest moment în spital cu COVID-19. În Bolton, sunt 19 oameni, cei mai mulți dintre ei eligibili la vaccinare, dar care nu s-au vaccinat încă”, a spus Matt Hancoc, ministrul Sănătății din Marea Britanie.

Într-un studiu publicat de LeMonde, epidemiologul Dominique Costagliola spune că virusul va avea mai puțină putere ca să se modifice, dacă din ce în ce mai mulți oameni vor fi vaccinați. Importantă este și analizarea SARS-CoV-2 prin secvențiere, pentru ca virusul să nu devină un inamic necunoscut. Britanicii au cea mai mare capacitate de secvențiere din lume și cu toate că 96% dintre cei vaccinați cu cel puțin o doză au anticorpi, rămân, totuși, în gardă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Suntem optimiști și, în același timp, nu am vrea să se mai repete situația care a fost în ianuarie. Vrem foarte mult să nu mai avem niciun val, dar, în același timp, în spital pregătim circuite pentru situația în care ar crește din nou numărul de cazuri”, a spus Tudor Toma, medic în Marea Britanie.