• În România se lucrează în continuare la suplimentarea paturilor în ATI
  • Până acum s-au suplimentat locurile la Spitalele Malaxa și Balș
  • Managerul spitalului Colentina, Cauni Victor, spune că e criză de locuri ATI

Se lucrează în continuare la creșterea numărului de paturi ATI. Șeful DSU, Raed Arafat, spune că, până acum, a reușit să suplimenteze paturile la Spitalele Malaxa și Balș. Acum urmează Pantelimon, unde se vor aduce alte 40 de paturi de terapie intermediară. Managerul Spitalului anunță că toate cele 16 paturi de Terapie Intensivă pe care le au sunt pline, iar acum în spital mai sunt alți 40 de pacienți bolnavi de COVID care au nevoie de oxigen.

Dragoș Davițoiu, managerul spitalului Pantelimon: „Este în curs de amenajare, weekendul ăsta lucrăm ca disperații, relocăm niște secții, le restrângem. Secțiile chirugicale le comasăm într-un fel ca să eliberăm un tronson unde vom pune 40 de paturi, 35 sigur și încă 5 suplimentăm cu concentratoare.”

Și Spitalul Clinic Colentina este suport COVID. Managerul Victor Cauni spune că instituția a atins capacitatea maximă de locuri ATI, iar o suplimentare în unitate ar fi imposibilă din cauza infrastructurii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Victor Cauni, managerul Spitalului Clinic Colentina: „E criză de locuri ATI, să știți, deci e presiune foarte mare pe ATI. Și la noi pe ATI, pe medicină internă, pe pneumologie nu am avut în anul ăsta aproape niciodată. În ianuarie au fost locuri libere. Dar în rest, presiunea, din cele aproape 30 de secții, pe secțiile astea, pneumologie, pe ATI și pe medicină internă, nu au fost locuri libere.”

Raed Arafat, şeful DSU: „Noi lucrăm foarte mult pe partea de detașare. Deci, am detașat medicii, asistenții, acolo unde este nevoie. Recent am detaşat medici la Matei Balș, la spitalul Sfântul Ioan și la mai multe alte spitale.”