Autoritățile neozeelandeze au preluat custodia temporară a unui bebeluș bolnav de la părinții anti-vax, care au blocat intervenția chirurgicală

Bebeluși născuți morți, după ce mamele au avut Covid-19. Reacția unui medic obstetrician-ginecolog Profimedia
  • Serviciul de transfuzie sanguină din Noua Zeelandă nu face distincție între donațiile de la persoane vaccinate sau nevaccinate împotriva COVID-19.
  • Intervenția chirurgicală a fost amânată deoarece părinții bebelușului nu doreau să se facă o transfuzie de sânge care ar fi putut proveni de la un donator injectat cu un vaccin cu ARNm.
  • Părinții vor rămâne custozi în toate celelalte scopuri.

Autoritățile neozeelandeze au luat miercuri în custodie temporară un copil de la părinții care au blocat o intervenție chirurgicală salvatoare pentru că potențialii donatori de sânge ar putea fi vaccinați împotriva COVID-19.

Înalta Curte din Auckland a ordonat caBaby W”, în vârstă de șase luni, să fie plasat sub tutelă parțială – permițând astfel efectuarea unei operații urgente pentru a corecta o afecțiune cardiacă cunoscută sub numele de stenoză a valvei pulmonare.

Intervenția chirurgicală a fost amânată deoarece părinții bebelușului nu doreau să se facă o transfuzie de sânge care ar fi putut proveni de la un donator injectat cu un vaccin cu ARNm.

Problema primordială este dacă tratamentul propus este în interesul superior [al copilului]”, a declarat instanța într-un comunicat. Copilul se află acum sub tutela medicală a instanței” până la finalizarea operației” și recuperarea sa, cel târziu până la sfârșitul lunii ianuarie.

Părinții vor rămâne custozi în toate celelalte scopuri și vor fi informați în orice moment rezonabil cu privire la natura și evoluția stării și tratamentului copilului W”, se arată în hotărâre.

Autoritățile sanitare respinseseră cererea părinților privind sângele nevaccinat, argumentând că nu este practic și nu este necesar. Serviciul de transfuzie sanguină din Noua Zeelandă nu face distincție între donațiile de la persoane vaccinate sau nevaccinate împotriva COVID-19 deoarece nu există niciun risc suplimentar în cazul utilizării sângelui vaccinat.