• Peste 2.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID
  • O asistentă din Cluj a avut o ușoară reacție alergică
  • În Germania, 8 persoane au fost vaccinate din greșeală cu 5 doze

De la debutul vaccinării, peste 2.000 de persoane au fost vaccinate. Dar a apărut și primul caz cu efecte adverse. O asistentă din Cluj a avut o manifestare alergică ușoară deoarece se știa cu alergii, însă nu avea contraindicații la vaccinare.

Efectele adverse trebuie raportate, iar medicii de familie spun că este extrem de relevantă culegerea acestor informații.

Dana Popescu, medic de familie: „În orice moment un medic, dacă are suspiciunea, sau un pacient că ceva administrat, un produs farmacologic a produs un efect, altul decât cel acceptat, poate face o astfel de solicitare pe site-ul AMN-ului.

Problema este metodologia de acceptare a acestor formulare, care poate să fie facilitate cumva, să fie accesibilă tuturor pacienţilor. Dacă sunt un pacient cu un anumit nivel de educaţie, putem să accesăm acest site al ANMDMR şi să procesez eu formularul dedicat pacienţilor. Pentru asta, trebuie să ştiu că există acest site.”

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În Germania, 8 angajați cu vârste între 38 și 54 de ani ai unui azil de bătrâni au fost vaccinați din greșeală cu câte cinci doze de vaccin împotriva COVID-19. Patru sunt internaţi și au fost puși sub observație la spital. Aceștia prezintă simptome gripale uşoare. Ceilalţi trei s-au întors acasă.

Autoritățile au adus în atenție declarațiile anterioare ale BioNtech, care spune că în studiul din faza întâi au fost testate doze mai mari, fără consecințe grave.