• Secția ATI de la Marie Curie nu a mai avut bani să trateze copii aflați în stare gravă
  • Autoritățile au soluționat problema abia după ce situația a fost semnalată de presă
  • Medicul Cârstoveanu a fost nevoit să trimită solicitări de mai multe ori, timp în care 30 de copii au murit

Nu e doar criza spitalului nostru, ci a noastră, a tuturor. O ascundem noi (problema – n.red.), ca și țară, avem alte probleme care ne împiedică, dar o aduce presa în față. Nu este o soluție, nu e normal să se întâmple lucrul acesta. Oamenii nu înțeleg exact ce se întâmplă. Azi a fost Corpul de control și verificarea a fost de bun augur și au promis că nu se va mai întâmpla acest lucru”, a spus medicul Cătălin Cârstoveanu, în cadrul emisiunii ȘTIU, difuzată de Aleph News.

Secția de terapie intensivă pentru nou-născuți care tratează cele mai grave cazuri din țară a primit bani pentru funcționare după ce jurnaliștii de la Aleph News au semnalat problema.

Noi spunem în fiecare an exact cați bani avem Încercăm să fim chibzuiți, dar nu e normal ca unii să sufere și alții să aibă prea mult”, a subliniat medicul de la Marie Curie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Doctorul Cătălin Cârstoveanu, șeful ATI de la spitalul pentru copii Marie Curie, a trimis luna trecută un memoriu ministerului Sănătății.

Răspunsul a fost incredibil: „Mai faceți o cerere.” Medicul s-a conformat și după încă o rundă de birocrație a fost trimis un control la spital. Între timp, zeci de bebeluși în stare gravă nu aveau unde să fie tratați.

Secția ATI pentru bebeluși de la Spitalul Marie Curie a primit 800.000 de lei ca să poată funcționa până la sfârșitul anului. Din ianuarie încolo trebuie alte fonduri.

Din cauza lipsei de bani, 30 de nou-născuți au pierit anul acesta în timp ce așteptau un loc liber în secția specială. Iar în acest moment, 25 de prunci din toată țara așteaptă transferul la clinica specializată din Capitală.