• În județul Brăila nu funcționează centrele de vaccinare din două orașe.
  • Centrele de vaccinare nu funcționează din cauza lipsei de personal medical.
  • Primarul din Iarca spune că centrele sunt gata și că el caută în continuare medici.

Valeriu Gheorghiţă a spus în mod repetat că nu sunt suficiente cadre medicale pentru campania de vaccinare. Avem puţini medici şi nici nu au cum să fie încurajaţi, mai ales că salariile celor din centrele de vaccinare nu au fost plătite două luni. Îţi dau exemplul judeţul Brăila, unde sunt centre de vaccinare deschise, dar nu pot funcţiona din lipsa medicilor. La Ianca, primarul îi caută din 15 ianuarie.

George Chiriță, primarul orașului Ianca: „Am început să contactăm medici. În orașul Ianca sunt 5 medici de familie care toți au refuzat, au zis că nu au timp pentru centre de vaccinare. Am mai primit o adresă de la DSP Brăila cu cinci medici din județul Brăila, i-am contactat telefonic pe toți și au spus că nu sunt disponibili”

Am încercat să aflăm de la DSP Brăila care sunt soluţiile, cum sprijină primarii ca să găsească medici şi câte centre de vaccinare din judeţ sunt funcţionale. Ne-au redirecţionat către ISU Brăila, care conduce operaţiunea de vaccinare din judeţ. Uite cât de bine ştie purtătorul de cuvânt care este situaţia: „Deci sunt deschise..unu, doi..trei! Trei centre de vaccinare comunitare. Deci unu la … Făurei, este în spital că acolo a fost organizat și pentru populație. Și … unu, două … două în municipiul, în școli și plus cele două spitale”, ne-a spus Ștefan Ion.

Am vrut să ne lămurească prefectul de Brăila, dar după ce a spus că este în şedinţe nu a mai răspuns la telefon.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN