• La Institutul Matei Balş din Capitală există cocktailul de anticorpi pe care l-a luat Donald Trump 
  • Medicamentul experimental şi-a dovedit eficienţa în cazul Preşedintelui Trump
  • Medicii de la Matei Balş nu pot începe studiile clinice pe pacienţi pentru că nu au aprobări de la Agenţia Naţională a Medicamentului
  • Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii şi ar putea fi autorizat oficial curând de FDA-ul american 

Avem tratamentul lui Trump în România şi… ne uităm la el. Cum se întâmplă mereu, tot birocraţia e de vină.

Astfel, celebrul cocktail de anticorpi monoclonali sintetici pe care l-a luat Preşedintele Trump există la Institutul Matei Balş din Capitală, dar medicii de acolo încă nu pot începe studiile clinice pe pacienţi pentru că nu au încă aprobările necesare de la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Între timp, mor oameni din cauza bolii Covid, fără să aibă şansa să primească acest remediu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală: „Cu siguranţă că tratamentul de studiu există, trebuie să fie doar aprobările, în mod clar, şi el chiar poate fi folosit, şi exemplul vine din America, exemplul nu se referă doar la preşedintele Trump, ei au studii în desfăşurare. Mai ales într-o situaţie grea de pandemie ar trebui să se mişte lucrurile nu repede, ci foarte repede“.

Şi asta se întâmplă în condiţile în care acest tratament ar putea fi în curând cel mai bun în lupta cu boala Covid, iar celelalte medicamente pe care le folosesc medicii, precum Remdesivirul, sunt deja pe terminate în spitale.

Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală: „Acest cocktail, aceşi doi anticorpi monoclonali reprezintă chiar un tratament etiologic, care rezolvă cauza, foarte important, celelalte terapii ajută, prin diferite mecanisme pentru fiecare în parte, dar aici e etiologic, e adevărat că-i foarte scump, dar în situaţia în care am reuşi să-l avem aprobat, probabil mai ales în formele medii şi severe ar putea să fie un remediu mai mult decât eficient“.

Noi am solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să explice această situaţie, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns. Între timp, creşte alarmant numărul deceselor puse pe seama Covid-19 în România.