Avem o armă în plus în lupta împotriva pandemiei! Compania americană farmaceutică Merk cere agenției medicamentului din Statele Unite să îi autorizeze o pilulă anti-COVID: Molnupiravir.

Studiile făcute de Merk spun că medicamentul reduce la jumătate pericolul de deces sau internare pentru bolnavii cu formă ușoară sau medie.

Octavian Jurma, medic cercetător, a discutat despre acest medicament la emisiunea ȘTIU de aseară, cu Irina Ursu și Bogdan Hofbauer.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

„Din păcate Molnupiravir e o formă care se poate administra oral și e un antiviral și se aplică atunci când boala se produce prin multiplicarea virusului. Atunci boala nu e severă. Organismul poate să elimine virusul dar de la vârste foarte înaintate organismul se comportă excesiv după ce a eliminat virusul. El se dă în faza a doua a bolii pentru că el inhibă virsul. Toate medicamentele, dacă nu le iei la timp, mergi la spital și le iei când nu te ajută. Sunt o soluție de avarie, doar pentru planul 2. Diplomația e vaccinul, când nu ai încotro și deja e prea târziu că nu ai prevenit mergi pe antivirale. 95% din cei care se infectează transmit virusul și îl transmit și la persoane vulnerabile. Medicina modernă e atât de scumpă încât nici miliardarii nu și-o permit. Producerea lor necesită foarte multe studii finanțate cu milioane. E atât de costisitoare medicina modernă. Fiecare trebuie să plătească 10% nu e util dar e echitabil. Nu există privilegiați în fața provocărilor pe care le întâmpină medicina”, a declarat Octavian Jurma.