• Voiculescu: Știm că şi la Matei Balş au existat probleme cu căldura.
  • Pavilionul în care a izbucnit incendiul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.
  • În toate spitalele COVID, sursele de oxigen sunt suprasolicitate.
  • Ministrul Voiculescu i-a cerut premierului un fond pentru siguranţă în spitale.

Nu sunt probleme cu încălzirea spitalelor, spune Nicuşor Dan. Nu sunt probleme, pentru că nu au fost sesizări la Termoenergentica în ultimele zile de dinaintea incendiului. Nu au fost făcute, nu se mai fac sau nu mai are rost să se facă? Un lucru este sigur: în spitale este frig şi îţi spune asta şi ministrul Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „Există probleme cu căldura sau au existat cel puţin, ştim că şi la Matei Balş au existat. Ştim că oamenii şi-au adus de acasă ce au avut, lucrul ăsta nu are voie să se întâmple. Este o chestiune pe care o poate rezolva primăria, respectiv Termoenergetica în Bucureşti”

Ce este și mai scandalos în toată această poveste este că pavilionul 5, acolo unde a izbucnit incendiul de la Matei Balș, nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „Este una dintre clădirile care nu avea într-adevăr autorizaţie de la IGSU. În Bucureşti există într-adevăr multe spitale vechi. E valabil pentru majoritatea covârşitoare a spitalelor din ţară. Se poate întâmpla oricând în alt spital.”


În aşteptarea unei concluzii, rămâne ipoteza că totul a pornit de la o sursă de încălzire externă. Poate că proporţiile tragediei nu ar fi fost atât de mari,
dar la Matei Balş, la fel ca în toate spitalele care tratează bolnavi COVID, toate sursele de oxigen sunt suprasolicitate.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „Vlad Voiculescu a vorbit deja cu premierul Cîţu, pentru a crea un fond pentru siguranţă în spitale. Între timp, planul său nu ţine de modificări de infrastructură în spitale. Cu aceasta noua tulpina in circulatie presiunea asupra in spitalelor va fi si mai mare. Aveti un orizont de timp, cand le promiteti pacientilor si cadrelor medicale ca vor fi in siguranta in sectiile cu debit de oxigen crescut. O dată ce suntem vaccinaţi. Odată ce destui oameni în ţara asta vor fi vaccinaţi. Planul este septembrie. Asta e singura varianta”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”