• Profesorul britanic Chris Whitty spune că un al treilea val de coronavirus este inevitabil.
  • Profesorul susține virusul „va găsi” persoane care fie nu au fost vaccinate, fie pentru care vaccinul nu a funcționat.
  • Chris Whitty: Dacă ne relaxăm prea repede, vor muri mult mai mulți oameni.

Profesorul britanic Chris Whitty spune că un al treilea val de coronavirus este inevitabil, iar „toate simulările” sugerează că infecțiile cu COVID vor crește la un moment dat, după ce restricțiile vor fi relaxate, în ciuda faptului că administrarea vaccinurilor este la un nivel ridicat, scrie Daily Mail.

Profesorul susține că este „perfect realist” când spune că alte zeci de mii de britanici ar putea fi omorâți de coronavirus deoarece virusul „va găsi” persoane care fie nu au fost vaccinate, fie pentru care vaccinul nu a funcționat. Totodată, el a subliniat că până și gripa ucide până la 20.000 de persoane pe an.

În același timp, expertul britanic crede că datorită vaccinurilor, amploarea următorului val al epidemiei nu va fi „deloc asemănătoare” cu ceea pe care am văzut-o în această iarnă.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Dacă ne relaxăm prea repede, vor muri mult mai mulți oameni. Cred că este foarte ușor să uităm cât de repede lucrurile se pot înrăutăți”, spune Chris Whitty.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a susținut avertismentul oamenilor de știință din guvern: „Ne deplasăm treptat, într-un mod foarte precaut, astfel încât să avem timp între pași pentru a analiza impactul ridicării restricțiilor. Premierul a fost clar că este o foaie de parcurs prudentă, dar dorește ca aceasta să fie ireversibilă”.