• Interpol avertizează: Vaccinurile COVID-19 ar putea fi vizate de infractori
  • Organizaţia a descoperit aproximativ 3.000 de site-uri web care aveau legătură cu farmacii suspectate că vând medicamente contrafăcute şi ilegale, şi echipament medical.

Interpol a emis o alertă globală prin care avertizează cele 194 de ţări membre privind vaccinurile false anti-Covid, scrie The Guardian.

Într-un aviz portocaliu de alertă de siguranţă, organizaţia internaţională de cooperare poliţienească cu sediul la Lyon avertizează cu privire la potenţialele activităţi infracţionale legate de contrafacere, furt şi promovare ilegală a vaccinurilor împotriva Covid-19 şi a gripei. Pandemia a dat deja naştere unei activităţi infracţionale prădătoare şi oportuniste fără precedent, reaminteşte Interpol, referindu-se la faptul că a apărut deja „promovarea, vânzarea şi administrarea de vaccinuri false” împotriva coronavirusului.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

”Pe măsură ce mai multe vaccinuri Covid-19 sunt pe cale să fie aprobate şi distribuite pe scară largă, va fi crucial să se asigure securitatea lanţului de aprovizionare şi să se identifice site-urile ilicite care vând produse contrafăcute.” avertizează organizaţia internaţională de cooperare poliţienească.